tisdag 18 oktober 2016

Temastart!

Idag startade vi upp vårt tema för hösten. Vi har valt att ha fokus på språkutveckling och vi kommer att använda oss av Babblarna under vårt arbete!

Idag när vi hade sångstund knackade det på dörren och en brun filur kom in. Barnen kände igen honom, det var Babba i Babblarna. Babba frågade om han fick komma in och vara med en stund. Det fick han mer än gärna för barnen. 
Babba hade tappat bort sin väska men precis när han började leta runt i rummet kom Mona in med en stor väska som hon hittat utanför toaletten i hallen och det var Babbas väska... 

Babba frågade om barnen visste vilken färg han är och de flesta barnen sa (visste) att han var brun. Babba ville visa vad han hade i sin stora bruna väska och det visade sig vara bara bruna saker. Vi tog upp en sak i taget och frågade barnen om de visste vad sakerna heter och vilken färg sakerna hade. 

Babba frågade om han fick flytta in hos oss på smultronet och vi sa självklart ja. Vi hittade en bra plats för Babba att bo på tillsammans med sin stora väska. Nu bor Babba på hyllan i gröna rummet där har han bra utsikt över avdelningen.

Vi kommer under ett par veckor att lära känna Babba lite mer, barnen ska få utforska färgen brun på olika sätt tillsammans med Babba. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar