måndag 31 oktober 2016

Maskeradfest!

31/10 firas Halloween! Vi uppmärksammar dagen med att bjuda in till maskerad. Alla barn som ville fick komma utklädda till förskolan idag! Med på vår fest var bla  Pippi Långstrump, en leopard, en pumpa, ett skelett, en elefant och en prinsessa med spindelklänning :-) 

Barnen upptäckte redan vid frukost att Babba var borta, han satt inte på sin vanliga plats. Efter frukost ropade vi på honom men vi fick inget svar. Vi hittade dock ett brev från Babba där han lät meddela att han gått och gömt sig då han sett fem spöken på smultronet under natten. Vi fick helt enkelt hjälpa Babba att leta reda på de fem spökena så Babba vågade komma fram igen. Vi gick på spökjakt och tillsammans hittade vi spökena som gömt sig på olika platser på avdelningen. 

Vi fick även i uppdrag att "pussla ihop" spöken som hade delat sig. 
När vi lyckats lösa pusslen, ja då hittade vi Babba som gömt sig i papperskorgen och han vågade komma fram när vi visade honom att vi hittat de fem spökena som skrämt honom i natt. 

En skål med "pumpor" visade sig vara en skål med clementiner som vi glatt åt upp innan vi dansade till discomusik innan vi gick ut och lekte på gården.

Babba berättade att han inte längre ville sova ensam på smultronet på nätterna. Han frågade om han fick sova hos barnen istället, det tyckte barnen var en bra ide så under vintern kommer alla barn att få ta med sig Babba hem. Mer information om detta kommer... 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar