tisdag 29 november 2016

"Här kommer Bobbo..."

Idag när vi satt och pratade och tittade på vad Babba gjort hemma hos ett smultronbarn igår hörde vi någon ropa ifrån hallen: Babba, hallå, var är du, Babba, är du här? (vi hade spelat in en av oss pedagoger som ropade). Alla barn lyssnade förvånat och undrade vem det var som ropade på Babba!

I hallen hittade vi Bobbo som letade efter Babba och undrade om han var här. Barnen visade upp Babba för Bobbo och han blev så glad när han hittade honom. Bobbo berättade att han och alla de andra figurerna i Babblarna har letat efter Babba under en lång tid. Vi berättade för Bobbo att Babba kom till oss en dag för ganska längesen och han trivdes så bra här så han har varit hos oss sedan dess. Babba berättade att de snälla barnen på smultronet har tagit väl hand om honom...

Bobbo upptäckte att han tappat bort de andra kompisarna och han undrade om han också kunde få flytta in hos oss här på smultronet och självklart fick han det för barnen. Bobbo berättade att han är lite modigare än Babba så han vågar sova ensam på smultronet medan Babba fortsätter sova över hos smultronbarnen.

Bobbo som är röd och som för övrigt älskar rött hade med sig luciasånger som han undrade om vi ville träna på tillsammans med honom.

På detta sätt introducerade vi lucia och den kommande julen för barnen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar