tisdag 6 maj 2014

Månadsbrev Maj

Nu är våren äntligen här. Vi har redan fått känna på lite sommarvärme. Nu hoppas vi att vi slipper overaller och tjocka mössor/vantar på ett tag J  Vårsolen är stark så glöm inte att smörja in ert barn med solkräm på morgonen och lämna gärna solskyddsfaktor till era barn så att vi kan kompletera med mer solkräm på eftermiddagen vid behov J. En tunn långärmad tröja och solhatt/ keps är också bra att ha på förskolan som skydd för solen. Ni får gärna lämna en namnad vattenflaska på ert barns hylla i hallen så att det blir lätt för barnen att dricka vatten under varma vår/sommardagar.

Vad händer i maj på förskolan Örtagården?

  • Vi fortsätter med vårt fokusområden Naturvetenskap och teknik. För mer info om vad vi planerat-se pedagogisk planering i Unikum.
  • Torsdag 15/5 uppmärksammar vi Förskolans dag genom att springa Örtagårdens vårrus. Lediga barn välkomna att delta kl.9,30-10,30
  • Torsdag 22/5  har vi en gemensam avslutning på fokusområdet. Skicka med en liten fika (saft och bulle) i egen ryggsäck. Vi kommer att ha gemensamma aktivteter utomhus under förmiddagen och avslutar med att grilla korv (11.00). Lediga barn är välkomna 9,15-11,30. Kläder efter väder denna dag.
  • Onsdag 28/5 har personalen på smultronet reflektionsdag. Smultronet är öppet som vanligt. Mer info om vem som arbetar denna dag kommer senare.
  • Fredag 30/5 är en klämdag och förskolan Örtagården är stängd. Ni som lämnat in att ni behöver omsorg denna dag är välkomna till Förskolan Storken.
  • 6-åringarna kommer att besöka skolgårdarna med Carina.

Vi vill redan nu påminna att personalen är på utbildning fredag 13/6. Information och blankett om ni kan ordna omsorg själva denna dag kommer inom kort.

Carina har semester veckorna 22 och 23. Laura och Nathalie vikarierar på jordgubben.

Med förhoppning om en rolig och härlig månad!



Catarina, Carina, Mona, Susanne, Maria och Ann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar