onsdag 4 december 2013

Månadsbrev December.

Månadsbrev    
December
Nu börjar året lida mot sitt slut, vi är redan inne i december. Nu hoppas vi snart att snön faller så vi får en vit lucia och framförallt en vit jul. Barnen börjar längta efter att göra snögubbar och åka pulka.

Vad händer då på förskolan i december?

Vi får en ny kompis på Örtagården/smultronet. Arvid börjar sin inskolning 2/12. Vi hälsar honom och hans familj välkomna till fsk Örtagården.

På avdelning Jordgubben har Neoh börjat, vi hälsar även honom och hans familj välkomna.

From 2/12 öppnar vi upp avd Jordgubben på eftermiddagen, vi kommer nu att äta mellanmål på två avdelningar men frukost fortsätter vi att äta tillsammans på avd Smultronet. Jessica kommer att gå in och täcka upp i barngrupp mellan 13-15 varje dag.

Vi börjar nu med julpyssel så ni har något fint att dekorera med hemma under julen J

Torsdag 12/12 kl 15,30 är det dags för vårt traditionella luciafirande. Vi firar utomhus och till er som vill att ert barn ska vara "utklädda" rekommenderar er att skaffa luciakläder som passar för att ha overall, vinterjacka eller fleeceställ under. Själva uppträdandet tar ca 10-15 min och efteråt bjuder vi på fika. Då vi är utomhus så har vi ingen begränsning på hur många som får komma från varje familj/släkt, så bjud gärna med mormor/morfar, farmor/farfar osv.
Vi tränar nu varje dag på våra luciasånger och ramsor/verser.

För er som lämnat in barnomsorgsbehov under jul och nyårsveckorna så är det Örtagården som har öppet för både oss och förskolan Storken. Det innebär att det kommer att vara både barn och personal från Storken hos oss. Avd Smultronet kommer att vara öppen.
23/12 jobbar Mona från Örtagården och Agneta från Storken.
27/12 är Örtagården stängd.
30/12 jobbar Natalie vik från Örtagården och Inga-Lill från Storken
2/1 jobbar Carina från Örtagården och Inga-Lill och Agneta från Storken
3/1 jobbar Carina från Örtagården och Ewa-Lena och Agneta från Storken.
Vi vill passa på att önska er alla en riktig god jul och ett gott nytt år!


Catarina, Mona, Maria, Carina, Ann, Jesscia & Natalie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar