tisdag 12 november 2013

Månadsbrev November-13

Månadsbrev november -13

Hej!

Nu har verkligen hösten kommit på allvar med regn, rusk och mörker. Men vi hoppas få njuta av soliga dagar också J
Nu när det börjar bli mörkare och även lite kyligare på eftermiddagarna kommer vi att vara mer inomhus. Vi kommer oftast att vara på avd Smultronet på eftermiddagen men ibland kan vi dela upp oss på två avdelningar eller vara alla tillsammans på avd Jordgubben. De gånger vi är på avd Jordgubben sätter vi upp en lapp på avd Smultronet så ni hittar oss J
De dagar ”jordgubbsbarnen” inte går ut kl 13 och är inne efter mellanmålet och leker så kommer barnens kläder att vara kvar på avd Jordgubben. Självklart kommer ni föräldrar ha möjlighet att gå ”innevägen” mellan avdelningarna och hämta ert barns kläder eller ta med er ert barn till Jordgubben den vägen och sedan gå ut genom Jordgubbsdörren.

Vi hälsar Devin och hans föräldrar välkommen till Örtagården och avd Smultronet. Devin börjar torsdag den 31/10.

Cornelis går över till avd Jordgubben from måndag 4/11.

Vi fortsätter med vårt fokusområde Matematik och teknik under november.
Glöm inte att kika in på Unikum för att se ert barns upplevelser och utveckling under våra fokusområden. Där kan ni även se en pedagogisk planering inför varje fokusområdestart. Under varje fokusområde kommer vi lägga in minst ett lärloggsinlägg per fokusområde.

Under November kommer vi ha uppföljningssamtal för de barn som skolades in under hösten. Mer information kommer till berörda föräldrar inom kort.

Ni glömmer väl inte att kolla bloggen?! J
Ni hittar även till bloggarna via vår hemsida.

Vi har en förskollärarstuden, Camilla, som läser på Högskolan Väst som gör sin VFU (VerksamhetsFörlagd Utbildning = praktik) hos oss på Örtagården. Förra hösten och våren gjorde hon sin praktik på Jordgubben men denna höst kommer hon att vara mest på Smultronet. Camilla var senast hos oss v.43 och hon kommer tillbaka v.46-49 för ytterligare en VFU-period. Ev kommer hon även att göra någon/några aktiviteter med Jordgubbsbarnen.

Nästa KU-dag för personalen är fredagen den 15/11. Då är Örtagården stängd.

Onsdagen den 27/11 hälsar vi er välkomna på Drop In-fika mellan kl 13,30-17,30. Då finns det möjlighet när ni hämtar ert barn att sitta ner och fika och prata med oss personal och se er omkring på avdelningarna.

Torsdag den 28/11 har vi avslutning på fokusområdet Matematik och teknik. Lediga barn är välkomna 9,30-10,30.

Vi vill redan nu informera er om att årets luciafirande blir den 12/12 kl 15,30. Luciafirandet hålls utomhus i förhoppnings lätt snöfall J.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar